De manier waarop we onze interieurs inrichten is de afgelopen jaren sterk veranderd. Waar vroeger vooral werd gekeken naar de laatste trends en het gebruik van nieuwe materialen, staat nu duurzaamheid en circulariteit steeds meer centraal. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact die hun interieur heeft op het milieu en willen hier graag verandering in brengen. Maar hoe breng je jouw interieurbehoefte in kaart en hoe richt je circulair in? In deze blog geven we je een aantal tips en inspiratie om duurzaam en circulair te interieur in te richten.

De impact van interieur op het milieu

Het is belangrijk om te realiseren dat onze interieurs een grote impact hebben op het milieu. Denk bijvoorbeeld aan de productie van meubels en accessoires, het gebruik van materialen en de hoeveelheid afval die hierbij vrijkomt. Daarnaast is er ook nog de impact van het transport en de uitstoot van broeikasgassen. Door bewust te kiezen voor een circulaire inrichting, kunnen we deze impact verminderen en bijdragen aan een beter milieu.

Maak een inventarisatie van je interieurbehoefte

Voordat je aan de slag gaat met circulair inrichten, is het belangrijk om je interieurbehoefte in kaart te brengen. Wat zijn jouw wensen en behoeften op het gebied van interieur? Welke meubels en accessoires heb je nodig? Door hier goed over na te denken, voorkom je dat je onnodige aankopen doet en zorg je ervoor dat je alleen datgene aanschaft wat echt nodig is. Ook is het slim om te kijken naar de levensduur van producten en te kiezen voor kwalitatieve en duurzame materialen.

Inspiratie voor een circulaire inrichting

Er zijn verschillende manieren om je interieur circulair in te richten. Zo kun je ervoor kiezen om tweedehands meubels en accessoires te kopen of om te upcyclen. Ook kun je letten op het gebruik van duurzame materialen, zoals bamboe, kurk of gerecycled plastic. Daarnaast is het goed om te kijken naar de herkomst van producten en te kiezen voor lokale en eerlijke productie. Een andere optie is om te huren of te leasen in plaats van te kopen, zodat producten na gebruik weer kunnen worden ingezet voor een ander interieur.

Met deze tips en inspiratie kun je aan de slag met het circulair inrichten van jouw interieur. Door bewust te kiezen voor duurzame en circulaire opties, draag je bij aan een beter milieu en creëer je een uniek en persoonlijk interieur. Breng je interieurbehoefte in kaart en ontdek de mogelijkheden van circulair inrichten. Want samen kunnen we ervoor zorgen dat de impact van onze interieurs op het milieu wordt verminderd. Kom je er niet uit? Dan kan Eromesmarko je uitstekend van dienst zijn!